Torac

TORAC is een samenwerkingsverband van 5 Nederlandse carrosseriebedrijven die als landelijk netwerk kwalitatief hoogwaardige trailerservice gaan aanbieden tegen een concurrende prijs. Deze 5 bedrijven zijn zorgvuldig geselecteerd en hebben allemaal als core bussiness het vervaardigen, onderhouden en repareren van getrokken materieel en hebben dus als geen ander de ervaring en know-how om een oplegger of aanhanger op vakkundige wijze te kunnen onderhouden. Daarnaast hebben de deelnemende bedrijven een zelfde onderhoudsfilosofie, waarbij kwaliteit voorop staat.

Uiteindelijk kan alleen goed onderhoud forse reparaties in een later stadium als gevolg van slecht onderhoud voorkomen en stelt men zich in staat om de levensduur van een oplegger ten volle uit te nutten. Dit is uiteindelijk financieel de aantrekkelijke keuze!  

Deze content is alleen beschikbaar nadat je cookies hebt geaccepteerd.

Waarom Torac?

De laatste jaren hebben we steeds meer aanbieders van traileronderhoud op zien staan. Echter in deze volle markt probeert menig aanbieder de klant te lokken met een zo aantrekkelijk mogelijk maandbedrag. Maar is deze strategie voor de vervoerder op lange termijn wel zo aantrekkelijk? Het onderhoud wordt zo goedkoop aangeboden dat er op de kwaliteit van de dienst zelf bezuinigd moet worden. Dit heeft als gevolg dat er vaak niet of nauwelijks naar de opbouw wordt gekeken en dat er onder druk van de prijs voor inferieure herstelmethodes of het gebruik van matige kwaliteit (imitatie) onderdelen gekozen wordt. Deze onderhoudsmethodiek kan op de lange termijn leiden tot dure reparaties. 

Bovendien leven we in een tijd waarin verladers steeds meer en strengere  eisen stellen aan de condities waarin hun lading vervoert dient te worden. Sprekende voorbeelden hiervan zijn pharma transport, waarbij de koelcarrosserie in topconditie moet zijn, wil men in staat zijn de temperatuur zo nauwkeurig te kunnen beheersen of ladingzekering, waarbij de opbouw regelmatig goed geinspecteerd dient te worden om de krachten die bij een noodstop of botsing optreden te kunnen blijven weerstaan.

TORAC bedrijven bekijken in het onderhoudsplan de oplegger integraal en nemen dus carrosserie, laadklep e.d. hierin mee. We kiezen ervoor om in het geval van reparatie de oplegger altijd terug te brengen in de oorspronkelijke staat. Hierdoor blijft uw oplegger in topconditie en worden onverwachte stilstand en dure reparaties voorkomen. Daarnaast zult u de levensduur van uw transportmiddelen zien stijgen!

24/7 Service; Hoe werkt dat?

Voor klanten die objecten in een onderhoudscontract hebben ondergebracht bij één van de TORAC servicepartners geldt voor die objecten de 24/7 service. Zij krijgen van die betreffende vestiging een speciaal servicenummer, wat buiten de reguliere openinsgtijden in geval van stranding bereikbaar is. U kunt buiten openingstijden ten alle tijden bellen met dit nummer. U heeft dus altijd contact met uw eigen vestiging. Vraag ernaar bij uw TORAC vestiging.

Landelijk dekkend netwerk!Het TORAC netwerk bestaat uit 5 carrosseriebedrijven die tezamen een mooi landelijk dekkend netwerk hebben, zodat u altijd verzekerd bent van goed onderhoud in uw buurt! Voor meer informatie kijkt u op op onze nieuwe website WWW.TORAC.NL