HomeOver onsHistorie

Historie

Kort na de bevrijding van Zuid-Nederland, op 1 maart 1945 werd carrosseriefabriek C.W. Hertoghs opgericht. Het werkpakket destijds bestond overwegend uit het ombouwen van legervoertuigen naar voertuigen voor civiele doeleinden. Ook werd er carrosseriewerk aan personenwagens verricht. Al snel echter kwam er een verschuiving in het werkpakket, waarbij de nadruk steeds meer op de bouw autobussen en touringcars kwam te liggen. 

Een achterdeur wordt hersteld in de ambachtelijk werkplaats

Een medewerker hersteld een beschadigde achterdeur op ambachtelijke wijze

Er kwamen teveel opdrachten binnen voor de oude kolenschuur in de fortuinstraat, die destijds als werkplaats dienst deed en in 1947 verhuisde carrosseriefabriek C.W. Hertoghs dan ook naar de Wouwseweg in Roosendaal, waar de eerste echte werkplaats gebouwd was. Vanuit deze locatie zou het bedrijf ruim 50 jaar actief blijven.

Begin jaren 70 werd de focus verlegd naar de productie van bedrijfswagencarrosserieën voornamelijk in het zwaardere segment.

In de loop der jaren werden de aangrenzende stukken grond opgekocht, waardoor de werkplaats beetje bij beetje kon worden uitgebreid. In 1985 werd de laatste hal geopend, waarmee een forse uitbreiding gerealiseerd werd.

Hertoghs Carrosserieën aan de Wouwseweg in 1987

Hertoghs Carrosserieën aan de Wouwseweg in Roosendaal (foto 1987)

In 1983 werd de samenwerking met Chereau opgestart. Hertoghs Carrosserieën zou het merk als importeur in Nederland mede dankzij de hoge kwaliteit zeer geliefd maken! Deze samenwerking in combinatie met de laastte uitbreiding zorgde voor een forse groei echter verdere uitbreiding op de locatie aan de Wouwseweg was niet meer mogelijk. Om verdere groei te kunnen bewerkstelligen werd in 1992 besloten tot aankoop van een stuk bouwgrond van 30.000 m2 op industrieterrein de Borchwerf in Roosendaal. De 8.500 m2 grote goed gefaciliteerde fabriekshal en kantoren werden in oktober 1997 betrokken. 

Hertoghs Carrosserieën aan de Gewenten 49 te Roosendaal

Vanaf 1997 is Hertoghs Carrosserieën gevestigd op de Gewenten te Roosendaal

De tijdloze uitstraling van het moderne bedrijfsonderkomen loopt parallel aan de inzet, know-how en ervaring van het team van medewerkers. Het maakt Hertoghs Carrosserieën tot een specialist die snel en efficiënt weet in te spelen op de behoeften van de hedendaagse vervoerder. 

Neem hieronder een kijkje in het fotoboek over de historie van Hertoghs Carrosserieën en maak een reis door de tijd...
Fotoboek geschiedenis Hertoghs Carrosserieën