HomeProjectenTer Linden Transport breidt uit met 3 Faymonville TeleMAX opleggers!

Ter Linden Transport breidt uit met 3 Faymonville TeleMAX opleggers!

Nederland is misschien geen grote speler in de productie van windturbines, maar Ter Linden Transport, gevestigd in Doetinchem, is een toonaangevende dienstverlener die jaarlijks meer dan 200 windturbines door heel Europa vervoert. Ter Linden is ooit begonnen als bergings- en sleepbedrijf, maar heeft inmiddels meer dan 25 jaar ervaring in de complexe logistiek die bij de aanleg van windmolenparken komt kijken. Daarbij concentreert Ter Linden zich niet alleen op het transport zelf, maar neemt ook de aanverwante werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld het regelen van vergunningen, de transportbegeleiding of zelfs de logistiek desgewenst uit handen.

Ter Linden beschikt over een uitgebreide en diverse materieelvloot, waarmee men veel soorten exceptioneel transport kan verzorgen. Specifiek voor het transport van windmolenbladen investeert Ter Linden nu met de aanschaf van drie Faymonville TeleMAX opleggers bij importeur Hertoghs in Roosendaal. Dat men opnieuw voor Faymonville kiest is logisch. Faymonville heeft immers, net als Ter Linden, een uitgebreide ervaring in het vervaardigen van materieel toegespitst op dit type transport.

Deze TeleMAX opleggers hebben in uitgeschoven toestand een laadvloerlengte van maar liefst 56 meter, waarmee vleugels tot ca. 65 meter vervoerd kunnen worden. Doordat de zwanenhals een geringe dikte heeft kan de lading helemaal vooraan geladen worden, waardoor de combinatie in zijn geheel circa 4,5 meter korter blijft. Dankzij het lage eigen gewicht van de oplegger mag de beladen combinatie oplegger nagenoeg overal op de snelweg komen.

De oplegger is uitgerust met pendelassen voor maximale manoeuvreerbaarheid en een grote hoogte verstelbaarheid, zodat er veel bodemvrijheid onder de hoofdligger kan worden gecreëerd om over obstakels heen te kunnen rijden. Verder zijn de opleggers voorzien van vele klant specifieke opties om ze nog verder af te stemmen op de dagelijkse werkzaamheden.

Hertoghs Carrosserieën dankt Ter Linden Transport wederom voor het gestelde vertrouwen!

Waarom Hertoghs?

  • One-stop-shop
  • Maatwerkoplossingen
  • Meer dan 60 jaar ervaring