HomeProjectenLaatse 2 van serie van 4 Faymonville teletrailers voor Van der Meijden!

Laatse 2 van serie van 4 Faymonville teletrailers voor Van der Meijden!

Van der Meijden Transport is actief op de markt van het speciaal en zwaar transport en transport ten behoeve van de bouwnijverheid. Binnen de Nederlandse markt neemt de onderneming een vooraanstaande plaats in. Van der Meijden heeft gekwalificeerd personeel en zeer modern materieel om het transport te verzorgen van zware, hoge, lange en/of brede ladingen. Hierbij wordt het totale pakket van benodigde vergunningen, ontheffingen en transportbegeleiding uit handen genomen.

Gezien de aard van de werkzaamheden die de medewerkers van Van der Meijden dagelijks uitvoeren en de veiligheidsrisico´s die hiermee gepaard gaan, besteed het bedrijf op een proactieve wijze veel aandacht aan veiligheid en welzijn van haar medewerkers.

Een van de specialiteiten van Van der Meijden is het vervoeren van betonbalken naar bouwplaatsen. Voor het losproces aldaar dient de chauffeur de laadvloer van de plateauoplegger te betreden om daar de lading vast te maken aan een kraan. Dit proces brengt valgevaar met zich mee, wat Van der Meijden logischerwijs wil minimaliseren.

Bij een uitbreidingsinvestering van maar liefst 4 uitschuifbare TeleMAX trailers van Faymonville, waarvan de eerste 2 reeds enkele maanden geleden werden afgeleverd, heeft van Der Meijden samen met Faymonville importeur Hertoghs Carrosserieën hier iets moois voor ontwikkeld. Met de kennis en ervaring die Van der Meijden door de jaren heen van het proces heeft opgebouwd als randvoorwaarden, de engineeringsslagkracht van Hertoghs Carrosserieën en de flexibiliteit van Faymonville is er een valbeveiligingssysteem ontwikkeld wat volledig geïntegreerd is in de opleggers, waarbij de chauffeurs de nodige bewegingsvrijheid behouden en toch op een veilige manier hun werk kunnen doen.

De robuust geconstrueerde uitschuifbare delen bieden tezamen een doorlopend bordes naast de laadvloer met een breedte van maar liefst 43 cm. Het bordes is aan de voor en achterzijde te betreden en kan middels een ketting worden afgesloten. Met een minimum aan lossen delen en een zeer eenvoudige en snelle opbouw wordt veilig laden en lossen eenvoudig opgenomen in de dagelijkse routine!

 

 

Bekijk hierboven de demofilm van het nieuwe valbeveiligingssysteem nogmaals!
Dit systeem is vanaf nu bij Hertoghs Carrosserieën te verkrijgen op alle nieuwe Faymonville TeleMAX opleggers!

Waarom Hertoghs?

  • One-stop-shop
  • Maatwerkoplossingen
  • Meer dan 60 jaar ervaring