HomeProjectenMega Airfreight en dolly voor Tromp

Mega Airfreight en dolly voor Tromp

Jan Tromp uit Eindhoven heeft bij Hertoghs een FNA gecertificeerde Airfreight mega koeler aangeschaft en een dollychassis om deze in te zetten als LZV combi!

De luchtvrachtoplegger staat op een Hertoghs 3-assig mega chassis met 215/35 R17.5 banden (dubbelluchtmontage) gemonteerd op BPW assen met lange slag balgen, waardoor in de hoogtste stand de bodemvrijheid gewaarborgd blijft. Een versterkte nekconstructie voorkomt doorbuigen.

Op het frigochassis staat een zelfdragende FNA gecertificeerde carrosserie opgebouwd uit een 140 mm. dik geïsoleerd vloerpaneel met 5 rollenbanen (6 in de neksectie) aangesloten en te bedienen in 4 secties. De oplegger heeft over het achterste gedeelte een hoogte van 3.020 mm. boven de rollen. (ter hoogte van het kopschot is dit door het deels schuin aflopende concorde dak 2.950 mm.) Ter plaatse van de knik in het dakpaneel zijn in de vloer palletstops aangebracht.

De oplegger is uitgerust met een Carrier Vector 1550 met Lightbar-assy op het kopschot, zodat de chauffeur in zijn spiegel de status van de koelmachine kan controleren.

Verder is de oplegger door Hertoghs gespoten in de frisse Jan Tromp kleurstelling.

De luchtvrachtoplegger wordt door een Hertoghs Dolly chassis verbonden met de reeds eerder bij Hertoghs gekochte motorwagencarrosserie. Het chassis is middels de luchtvering af te stellen op 2 rijhoogtes, waardoor deze zowel voor Mega hoogte (ca. 950 mm.) als voor normale koppelingshoogte ca. 1.150 mm. inzetbaar is. Een dure verstelbare schotel is hiermee overbodig. De Dolly staat op 445/45 R19.5 banden en is voorzien van Alcoa Durabright velgen.

Hertoghs wenst Jan Tromp vele veilige kilometers toe in deze prachtige LZV combinatie!

 

Waarom Hertoghs?

  • One-stop-shop
  • Maatwerkoplossingen
  • Meer dan 60 jaar ervaring