HomeNieuwsChereau presenteert innovaties op Solutrans!

Chereau presenteert innovaties op Solutrans!

19 november 2019

Op de toonaangevende Solutrans beurs in Lyon presenteert de Franse fabrikant Chereau het programma "From Road to Real" waarin diverse baanbrekende innovaties de weg naar de Europese wegen zullen vinden!

Allereerst is daar de Chereau Inogam EVO oplegger; de doorontwikkelde en verbeterde versie van de inmiddels gekende en geroemde koeloplegger. De nieuwe Inogam is lichter, sterker en is leverbaar met een keur aan nieuwe opties, waarbij ergonomie, duurzaamheid, veiligheid en efficiëntie de belangrijkste pijlers zijn. Mooie voorbeelden zijn uiteraard de vernieuwde Smart Open-C en Easy Coupling, een doorontwikkeling op de eerder door Chereau uitgebrachte “Sliding Coupling” waarbij de chauffeur is staat is de trailer gemakkelijk aan te sluiten op de trekker zonder hiervoor achter de cabine te moeten klimmen.


Naast de Inogam EVO heeft men de Chereau NEXT, waarbij de oplegger voorzien is van een Multiplex infrastructuur, waarbij de oplegger actief communiceert met het trekkend voertuig, zodat men op het dashboard van het trekkend voertuig de status en meldingen van de oplegger af kan lezen èn functies kan bedienen. Ook biedt dit de mogelijkheid functies automatisch met elkaar te verbinden, zodat bijvoorbeeld bij bediening van de laadklep, de roldeur alvast opent, het licht gelijk aangaat en de Airshutter activeert om temperatuurverlies in de laadruimte te voorkomen. Deze technologie biedt veel ergonomisch voordeel maar ook tijdswinst tijdens het laad-en losproces!

Deze content is alleen beschikbaar nadat je cookies hebt geaccepteerd.
 


Ook de hagelnieuwe Chereau Performance is op de Solutrans te bewonderen. Door de gepatenteerde vacuüm technologie "VIP" verwerkt in de in-house vervaardigde panelen, weet men de isolatiewaarde van de koeloplegger te optimaliseren tot maar liefst 0,27! Hiermee zet Chereau een ongekend grote stap op het gebied van efficiëntie!


Met de Chereau Hydrogen Power stelt Chereau de eerste volledig werkende koeloplegger tentoon, waarbij de koelunit met waterstof energie aangedreven wordt. Hiermee beidt Chereau de oplossing voor o.a. stedelijke distributie, waarbij uitstoot/ en geluidsproblematiek voor veel uitdagingen zorgt. Dit technologisch hoogstaande project werd in samenwerking met Carrier en diverse partners en laboratoria uitgevoerd en heeft geleid tot een krachtig, betrouwbaar en geruisloos systeem, waarbij de praktijk zeker niet uit het oog verloren is. Zo is het systeem zelfs bij zware distributie lang genoeg autonoom en is bijtanken in slecht 10 minuten gebeurd!


Eveneens op de voertuigen te bewonderen is een modulair opgebouwd Aerodynamisch pakket, waarbij Chereau èchte brandstofbesparing kan realiseren! Via een configuratie, waarbij op praktijk gebaseerde parameters ingevoerd worden, kan per module de besparing nauwkeurig worden aangegeven.

De tentoongestelde “Road” oplegger brengt bovenstaande innovaties samen in dé oplegger van de toekomst! Efficiënt, duurzaam en comfortabel! Niet voor niets heeft het bevlogen team van Chereau de Environmentol Innovatieprijs “Joseph Libner” op Solutrans in de wacht weten te slepen!
Maar dit is niet slechts een concept! Via het “Road to Real” programma worden de genoemde innovaties doorontwikkeld en gereed gemaakt voor productie! Met de “Road” is de oplegger van de toekomst reeds gearriveerd!

Hertoghs Carrosserieën feliciteert het gehele team van Chereau met deze prestigieuze prijs en is trots al sinds 1983 dit mooie merk in Nederland te mogen importeren!

Waarom Hertoghs?

  • One-stop-shop
  • Maatwerkoplossingen
  • Meer dan 60 jaar ervaring