HomeNieuwsFaymonville ontwikkelt XXL FloatMAX!

Faymonville ontwikkelt XXL FloatMAX!

18 mei 2017

Faymonville is al decennia lang de toonaangevende partij in de ontwikkeling van geavanceerde binnenladers voor het vervoer van glas. De combinatie van state-of-the-art technologie met eenvoudig en veilig gebruik bepaalt hierin het succes! Dit wordt ook gereflecteerd in het nieuwste product - de XXL variant van de FloatMAX binnenlader.

De FloatMAX XXL is ontworpen voor het transport van glas in lengtes tot 12.000 mm., een formaat wat in de sector meer en meer voorkomt. “Faymonville richtte zich tijdens de ontwikkeling van de FloatMAX XXL vooral op gebruiksvriendelijkheid waarbij de dagelijkse praktijk van de chauffeur en expediteur als basis diende” legt productmanager Albert Balke uit.

Met slechts 9.600 kg, is het eigen gewicht van de XXL laag te noemen, wat ten goede komt aan het laadvermogen. Bovendien zijn de afmetingen van het voertuig zo ontworpen dat er geen escort voertuig nodig is.

Albert Balke vervolgt: “Vóór de start van het project hebben de engineers van Faymonville een reeks verschillende rijtests uitgevoerd met de vergelijkbare beton binnenlader (PrefaMAX) evenals talrijke simulaties op de computer uitgevoerd. De vergaarde data en ervaringen werden verwerkt in het ontwerp van de XXL FloatMAX.
Het resultaat is dat de klant kan uitkijken naar een ideaal voertuigontwerp, dat nog steeds maximale manoeuvreerbaarheid garandeert, zelfs bij zo'n lang voertuig."

Meer informatie vindt u op de productpagina van de FloatMAX glas binnenlader.

Waarom Hertoghs?

  • One-stop-shop
  • Maatwerkoplossingen
  • Meer dan 60 jaar ervaring