HomeNieuwsFaymonville neemt het Italiaanse Cometto over!

Faymonville neemt het Italiaanse Cometto over!

08 maart 2017

Faymonville, de fabrikant van zwaar- en speciaal transportmaterieel neemt 100% van de aandelen van het in Noord Italië gevestigde Industrie Cometto S.p.A. over!
Met deze strategische beslissing, breidt Faymonville fors uit in het zelfrijdende modulaire trailer segment en versterkt haar marktpositie.

"Industrie COMETTO SpA" is wereldwijd dé toonaangevende fabrikant van voornamelijk zelfrijdende zware modulaire trailers. Daarnaast ontwerpt en produceert het bedrijf ook specialistische zelfrijdende voertuigen voor industriële toepassingen: Transportoplossingen op bijvoorbeeld scheepswerven en staalfabrieken. Cometto is opgericht in 1954, en verwierf wereldwijd grote bekendheid door het leveren van de transportvoertuigen voor de NASA Orbiter Space Shuttle in de 80’s en door betrokken te zijn bij de Ariane projecten begin jaren 90.

Door Faymonville en Cometto onder één solide merknaam te brengen, investeert de Faymonville Group in nieuwe productsegmenten en completeert ze haar assortiment.
Het product portfolio van de Faymonville Group begint met MAX Trailer, het merk dat semi-trailers voor ladingen van 15t tot ca. 60t produceert. Faymonville zelf is dé specialist voor transport oplossingen van 30t tot 1.000t op niet-aangedreven voertuigen. Het merk Cometto dekt vervolgens de zelfrijdende trailer markt.

Integratie van Cometto in de Faymonville Group zal gunstig zijn voor beide bedrijven: Faymonville zal zijn kennis in de productie processen combineren met de uitgebreide know-how die Cometto heeft in het zelfrijdende modulaire segment.
Het Faymonville quality management zal niet alleen de samenwerking zoeken in de productieprocessen, maar ook in R & D, wereldwijde service en onderdelenvoorziening, zodat men de beste producten èn bijbehorende service aan haar klanten kan leveren!
"Een hogere productiecapaciteit met een betere kwaliteit is het resultaat. Deze overname zal onze marktpositie aanzienlijk te vergroten ", zegt Alain Faymonville, voorzitter van de Faymonville Group.

Met deze overname kan de Faymonville Groep haar klanten nu wereldwijd transportoplossingen bieden voor ladingen van 15t tot 15.000t ... EN MEER!

Lees HIER het officiële persbericht!

Waarom Hertoghs?

  • One-stop-shop
  • Maatwerkoplossingen
  • Meer dan 60 jaar ervaring